top of page
header1.png

DARIEN COMMONS

housing units next to a planting near wall
outdoor patio
house in the background of a bed of flowers
outdoor seating at night
outdoor common area with trees and grass
building next to planting
1340_07+-+Copy+bright.jpg
A new mixed-use development in the heart of Darien, Connecticut gives residents an inviting, lush series of outdoor spaces to enjoy. The property was transformed into a newly renovated and retrofitted retail center with ample restaurants, shops, fitness center, and housing all surrounded by tree-lined streetscapes, a pocket park, plazas, and rooftop amenity spaces for residents.

C+RLA worked with the master planning team and architects to realize the property into what community members are flocking to. All materials in the landscape were drawn from the natural vernacular of CT allowing for this new development to feel established in the Town. The unique furnishings and lighting throughout Darien Commons create a sense of place.

ATTRIBUTIONS

Photography Credit - Meg Matyia

Owner - Federal Reality Investment Trust

Architect - Beinfield Architecture

C+RLA

walkway to entrance of house with lit posts lining the path
bottom of page